Palabras de Amauta

Thursday, June 11, 2009

APOIO DE NOVO UNHA INICIATIVA POLÍTICA QUE SINTO MOI PERTO



É tempo de lle dar un pouco de folgos a todas as inciativas políticas anticapitalistas de todo o mundo. Se hai pouco apoiaba a candidatura de Iniciativa Internacionalista- A solidariedade entre os pobos, tamén non deixaba de dar azas aos sentimentos dos indíxenas da amazonía peruana. A cousa vai quecendo e collendo trazas vermellas alén e aquén dos mundos que pluralmente poboan este pequeno planeta.

Isto non ía ser menos dentro da miña Ciutat, da miña Comarca, e da miña Patria de Residencia que son os Países Cataláns. Para eles, para nós, camiños de unidade, reunificación nacional, e loita contra a opresión en todas as súas formas.

Reproduzo o manifesto...



CALEN NOVES EINES PER AL POBLE CATALÀ...VOLEM QUE LA CUP ES PRESENTI A LES ELECCIONS AL PARLAMENT!


La nació catalana es troba en una cruïlla històrica a nivell polític. Som cada vegada més les persones que, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, gosem albirar un horitzó de justícia i de llibertat per al nostre poble. Un horitzó que va molt més enllà dels estrets límits de la monarquia espanyola i de la república francesa.
Malgrat segles d’espoliació i opressió, el nostre poble, tossut i digne, ha sabut articular un teixit social actiu i compromès, que ens ha permès mantenir viva la flama de les llibertats. Després d’anys en què l’autonomisme ha demostrat ser un carreró sense sortida, el nostre objectiu ja no pot ser embellir els murs de la presó, sinó construir la llibertat. Ara toca encetar un nou viatge que només pot tenir un rumb: la plena llibertat de la nació catalana. I aquest viatge, agafarà més força amb noves naus, alliberades del llast del conformisme i de les renúncies, i plenes a vessar d’anhels i d’il•lusions.
L’actual situació social i nacional catalana, amb una crisi del model econòmic que afecta la major part de la població, amb uns conflictes de competències anquilosats en les negociacions d’estatuts, finançaments i contrapartides amb els representants de l’Estat espanyol i amb la sensació general d’apatia que pateix el nostre poble respecte dels actuals actors polítics, obliga a moure fitxa pel futur del país. Per responsabilitat democràtica i per a recuperar l'energia i el compromís de les catalanes i dels catalans, considerem necessari:
Recuperar el paper reivindicatiu dels actors polítics del nostre país.
L’entrada de saba nova i una nova manera de fer política fins ara inèdita en les institucions.
Ampliar el ventall de possibilitats de vot nacional a les properes eleccions.
Estendre i potenciar l’assemblearisme com a forma democràtica d’execució política.
Obrir el programa i l'acció política institucional a agents de base, socials, populars i ecologistes.
En aquest punt, doncs, entenem que una formació com la Candidatura d’Unitat Popular, pot ajudar a Posar fi a la desorientació i frustració que pateix part de la ciutadania catalana, i en concret part del sobiranisme, amb l’actual situació política i que podria provocar un desencís en les properes eleccions autonòmiques, amb la consegüent abstenció.
Des d’aquestes ratlles, encoratgem la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), a no quedar-se d'observador i a assumir la responsabilitat històrica d'esdevenir una eina de transformació política real, que ajudi i complementi el camí de la llibertat de la nació catalana.

Per la terra, pel treball i per les llibertats,Pels Països Catalans...La CUP, al Parlament!


1 Comments:

At 1:18 PM, Anonymous Anonymous said...

preberite celoten blog, kar dober

 

Post a Comment

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Estadisticas Gratis