Palabras de Amauta

Monday, July 23, 2007

DIADA NACIONAL GALLEGA

És en l’actual marc, desprès d’anys d’hegemonia electoral del PP, quan davant les teatralitzades friccions existents entre el PP i el PSOE a Madrid, es fa més necessari que mai una resposta organitzada al discurs hegemònic que es contrueix des de l’Estat i que es consolida a Galícia a través de les institucions governades pel bipartit PSOE-BNG. Una resposta tan propera en el temps com és la Diada Nacional Gallega del 25 de juliol (Día da Patria Galega).

L’actual procés de Reforma Estatutària pactat entre les tres forces institucionals gallegues, PP-PSOE-BNG ens ha demostrat que en els 27 anys d’espai autonomista s’ha arribat a un punt mort palpable en un context fictici de consens absolut. Però malgrat l’esmentat consens, la realitat gallega més enllà de les suposades bones intencions de la Reforma Estatutària ens diu més aviat el contrari. Al televisiu deteriorament ambiental de Galícia hem d’afegir l’emigració de les capes juvenils de la població gallega, la sinistralitat laboral i la depredació del territori (amb 800.000 habitatges previstos arreu del litoral gallec). Tot això, construït i elaborat per tal de contenir, assimilar i segrestar el veritable esperit dels que estimem aquell poble, el poble gallec.

És per això, que des de la distància vull recordar a gallecs i catalans que el proper 25 de Juliol hem d’omplir d’esperança els carrers d’una terra silenciosa i megalítica que camina, poc a poc, cap a un terreny simfònic on la llibertat i el progrés són cosa de tots i totes.

Visca el 25 de juliol, Viva Galiza Ceibe!

amautacastro@hotmail.com
Girona, 24/07/07

Publicat pel Diari El Punt, secció El Lector Escriu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis
Estadisticas Gratis